Marie Claire Fashion Days 2010

Marie Claire Fashion Days 2010

2010. október 19. - SMIZEDIVAT by Chaby




Elérkezett a várva várt péntek, a Marie Claire Fashion days 2010. A meghívásnak nagyon örültem, hiszen nagyon kíváncsi voltam a fiatal magyar tervezők munkáira. A bemutató előtt László Krisztina, a Marie Claire főszerkesztője mondott köszönetet a vendégeknek, ezt követően rögtön kezdődött a show. Tavalyihoz hasonlóan most is a tervezők két csoportja mutatkozott be, a NEW GENERATION és a FUTURE GENERATION.
Személy szerint nekem nagyon tetszett Mojzes Dóra, Nanushka, (közös fotó is készült) Use, és a Je Suis Belle tervezőpáros új kollekciója.


Összességében nagyon igényes, nagyon színvonalas est volt, bár erre számítani is lehetett. A Marie Claire kétséget kizáróan mindig csodálatos bemutatót ígér, ahol válogatott modellek kitűnő sminkben, hajban mutatják be a legújabb divatot.
A ruhákat elnézve, a fiatal tervezők erőszeretettel használták a bőrt, a latexet és a csillogó kiegészítőket. Olyan hangulatot teremtve ezzel, mintha a néző egy divatos szexshopba érkezett volna, ahol nem ciki cuppanós dresszet viselni, hozzáillő platformmal. Egyik kedvencem Mojzes Dóra, aki igazán határozott és darkos stílust választott modelljeinek. Kicsit a szado-mazo és domina szerkót ötvözte egy középkori, harcos Jeanne d'arc jelenséggel. Ezt a feltevést misem bizonyítja jobban, mint az egyik szett, ahol a modell egy divatos fejdíszt viselt, amely egy hatalmas agancs volt, ez lehet bizonyára a győzelem jelképe !?! A másik kedvencem a ruhákon lévő páncélszerű, bőr válldíszítés, amely gyönyörű formai gazdagságban mutatkozott meg. A képek magáért beszélnek.
A Je Suis Belle csillogó, strassz kövekre emlékeztető flitteres ruhái és kiegészítői színkavalkádként söpörtek végig a bemutatón, a monokróm hatást szépen kiegészítve.
Nanushka a rá jellemző módon, kényelmes, hordható, de mégis egyedi ruhákat mutatott be. A lágy színek, a puha anyagok most sokkal nagyobb hangsúlyt kaptak. Az előző kollekció számomra sokkal szürkébb volt, most a színek kerültek előtérbe. A bézs, a fáradt rózsaszín, a meleg szürke árnyalatok tökéletes összhangot teremtettek a kifutón. A túlméretezett kapucnis pulóver, magas szárú csizmával a lezser viselet mintapéldánya.
A USE szintén nem adta alább, az eddig megszokott sikkes, nőies vonalat követte. A bőr és a latex kombinációkkal sejtelmes szexualitást csatoltak a ruhák mellé.
A fiatal magyar tervezők kollekciójára sok celeb is kíváncsi volt, köztük Zimány Linda, Dér Heni, Lakatos Márk és Piringer Patrícia. (mint a képek is mutatják jól is érezték magukat.)  A fashion show-n a divatblogger Festy-vel is találkoztam, aki most is elbűvölő volt.



A bejegyzés trackback címe:

https://smizedivat.blog.hu/api/trackback/id/tr416800343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Violetta E. 2010.10.20. 12:51:43

love this post :)

Festy 2010.10.27. 10:09:45

Szuper a post!
De jó van egy közös képünk:)))

xoxo
Festy
http://festyinstyle.blogspot.com/

smize 2010.10.27. 12:32:44

Thanks Violetta!

Köszi Festy! igen, végre és remélem lesz még, sőt amiről beszéltünk az is...