Budapest Essential Looks 2011

Budapest Essential Looks 2011

2011. május 01. - SMIZEDIVAT by Chaby


Egy napsütéses pénteki nap, zöld pázsit, vörös szőnyeg és egy hatalmas sátor, mindez az Eiffel tér kellős közepén a nyugati pályaudvar közvetlen szomszédságában.
Első ízben rendezték meg a Budapest Essential Looks divateseményt, amely a külföldi divathetek mintájára készült. A színvonalas fény-, látványtechnika és kitűnő modellek részvételével most bárki számára megtekinthető volt Magyarország új ,és fiatal tervezőinek a kollekciója, egy divatbemutató keretein belül.
Aznap Abodi Dóra, Mojzes Dóra, Nanushka, Nubu, Je Suis Belle és a Use unused mutatták be legújabb kollekciójukat.
 
Abodi Dóra a tavaszi/nyári szezonban a pasztell színeket ajánlja. A kéket, a vöröset és egy csipetnyi sárgát kombinál fehérrel, bézzsel és karamell színekkel. A ruhákon kissé geometrikus formákat fedezhetünk fel. Koktél ruhák, rövid nadrágok és bő szabású trapéz nadrágok is helyet kaptak az idei szezonban.

   


 
 























Az est folyamán nekem két tervező kollekciója volt kimagasló, az egyik közülük Mojzes Dóráé. Tőle megszokott harcias jelleg, vad stílusos, női vonalat hozott el a nyári szezonra. Inspirációnak a római légiósok ruházatát tekintette egy technoparti színkavalkádjával megfűszerezve. Szerinem igazán kolorista lett,bár fellelhető volt némi hasonlóság az idei és az előző kollekciója között. Egy korábbi interjúban Dóra elárulta, hogy kihívás volt számára az, hogy színes textilekkel kellett dolgoznia, de végeredményben mégis egy összefüggő, csodálatos kollekció lett, megtartva egyéni stílusát. Számomra a csuklyás hosszú zöld ruha mintája, olyan volt, mint egy korallszirt madártávlatból, némelyik pedig mint egy kaleidoszkóp színvilága. A kollekció különlegessége Miss KK alkotásaival ellátott nyomott mintás pólók, melyet én is szívesen felvennék.







Poló Miss KK montázsával



Nubu az idei szezonban a minimalizmus stílusjegyeit ötvözte némi futurisztikus érzéssel. Ez főleg az anorák jellegű kabátokon és néhány kiegészítőn volt megfigyelhető. A ruhák szabásvonala egyszerű, színeiben visszafogott monokróm hatást keltettek.  Jellemző színek a betonszürke, az ekrü, a törtfehér, sárga és a fekete.







 
A Je Suis Belle bemutató néhány puritán szabású fehér vászonruhával kezdődött. Majd a vörös és a kék színek kontrasztjának erejével sikerült végleg ámulatba ejteni a közönséget. Bár más színeket is láthattunk a kifutón, de a vezérfonalat végülis e két szín együttes használata adta. A nyomott mintás ruhákon Szőke Gábor képzőművész fából ácsolt szobrai jelentek meg.

 



A Use a modelljeit bézs, farmerkék, homok és vörös színekbe öltöztette. Jellemző elemek a férfias szabású nadrág, a derékban csomóba kötött öv, a rojtok, a zsinegek és az átlós, asszimmetrikus vonalvezetés. Az estélyiruhák dereka vékony övvel tette hangsúlyossá a nőies sziluettet.  Nagy szerepet kapott a farmer anyag, amiből koktélruhát, nadrágot, blézert, szoknyát, inget készített a tervezőcsoport. A denim és velúrbarna párosítása számomra kicsit a country életérzést juttatta eszembe, természetesen urbánus, luxus kivitelezésben. Nekem ők voltak a másik nagy kedvenceim.









 
Nanushka a tőle megszokott túlméretezett ingruhákat, kényelmes overálokat, pamut maxiruhákat, és rövid shortokat vonultatott fel. A zene és ruhák színei némileg felidézték bennünk a 70-es évek hippi hangulatát, de tipikus modern nanushka stílusban. Színek tekintetében a szürkéskék, az eper, bézs, fehér és a fakó narancs dominált.






Ezen kívül egyéb programokat is szerveztek, például stílus tippek, fodrász sarok, smink tanácsadás illetve az est egyik támogatója az Absolut vodka kevert abszolút fergeteges koktélokat,hogy a kellő hangulatot megteremtse.
Ezen kívül  a tervezők és a fodrászok megmérettetésére is sor került a KILL Routine by Schwarzkopf  Professional néven.

Makány Márta - Rózsa Erzsike



Abodi Dóra - Boruzs Andrea


Léber Barbara - Körző Krisztina


Use Unused - Hortobágyi Kászon


Je Suis Belle - Blazsovszky László


 Es Tu un Ange - Kovács Krisztián


Artista - Gergely László


Mojzes Dóra


Nanushka - Snoopy



 
Az est folyamán több blogger kollégámmal is összefutottam. Következő posztban megmutatom milyen outfit volt rajtam(unk). :)



Fotó:
Chaby
Pintér Krisztián
Fashiontime

A bejegyzés trackback címe:

https://smizedivat.blog.hu/api/trackback/id/tr926800241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Veronica 2011.05.01. 23:11:46

A USE kollekciójáról nekem is egy kicsit a country hangulat jutott eszembe, nekem ez volt a kedvencem! :D

esztiIi 2011.05.02. 13:57:20

Sajnos Szegeden lakok és iskola mellett elég bonyolult feljutnom Pestre... Nagyon jól sikerült ez a post!

SMIZEDIVAT by Chaby 2011.05.04. 18:51:04

Dejó Vera nemcsak nekem volt ilyen érzésem...:)

Köszi Eszti, na igen tudom milyen az ide-oda ingázás és a korlátok...:(

The Cherry On Top 2011.05.20. 22:17:04

I love all these outfits!