Kézzel fogható divat

Kézzel fogható divat

2012. január 04. - SMIZEDIVAT by Chaby

Rohanó világunkban, ahol egyre nagyobb teret hódít az internet, sajnos egyre kevesebbet olvasunk,pedig semmi  sem helyettesíti  azt az élmény, amikor egy jó könyvvel egy ráérős délutánon bekuckózunk a kedvenc fotelunkba.
Számomra ez a pillanat akkor érkezett el, amikor egy olvasóm meglepett a Sartorialist című könyvvel. 2009-ben jelent meg, én sajnos csak most jutottam hozzá,de  állíthatom, hogy igazi csemege a divatrajongók számára.Bár minimális szöveget tartalmaz,viszont a vizuális élmény kárpótól mindenért.A  könyv alkotója Scott Schuman ,minden streetfashion blogger példaképe,aki igazi hírességnek számít a blogszakmában. Korábban egy kis dizájnerbolt tulajdonosa volt, ahol kevésbé ismert tervezők ruhái közül lehetett válogatni. A bolt  bezárt,és ő azóta  hivatásos bloggerként tevékenykedik.
Online naplóját naponta 70ezren követik, mely nekünk magyar bloggereknek csak egy szép elérhetetlen álom. Kedvenc fotóiból válogatott egy csokorra valót , és könyv formájában jelentette meg. A dolog ízét az adja, hogy ezek a képek igazi hús-vér emberekről készültek, akik a véletlen folytán stílusos esetleg karakteres öltözetükkel a fotósba botlottak az utcán.



 
A másik ilyen „kötelező olvasmány”, melyet a H&M jóvoltából szerezhettem be,az maga a DIVATBIBLIA két kötetben(100 Contemporary fashion designers). Az elszántabb fashionisztákat sajnos el kell szomorítanom hiszen csak néhány percig lehetett hozzájutni féláron a Versace for H&M kampány keretében,de természetesen a bookline-on beszerezhető eredeti áron. A könyv 100 kortárs divattervezőt mutat be  A-Z-ig,némi biográfiával,és annál több beszédesebb fotóval. Mindenkinek a figyelmébe ajánlom,aki szereti a divatot.


A bejegyzés trackback címe:

https://smizedivat.blog.hu/api/trackback/id/tr1006800037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.