Párizsi divathét kedvencei

Párizsi divathét kedvencei

2012. február 06. - SMIZEDIVAT by Chaby

Már bemutatták a 2012-es őszi/téli kollekciókat a párizsi divathéten. 
Kedvenceim Yves Saint Laurent, Kolor és Givenchy.

Stefano Pilatti a téli szezonra egy teljesen egyszínű fekete-fehér kollekciót álmodott meg. Dekandens férfiruhák megannyi variációját láthattuk a kifutón. Első ránézésre talán unalmasnak tűnhetnek a monokróm szettek, de ha közelebbről megnézzük, akkor fellelhetőek a gazadag részletkidolgozások. A bőrberakás a kabátokon, pulcsikon vad lázadást vetít előre, talán egy valódi YSL zsoldos hadsereg öltözetének újragondolása. A borotvapenge mintájú inget egyszerűen imádom.






 
 
 
Kolor őszi/téli outfitjei klasszikus letisztult színekből és sziluettekből állnak. Tervezője az eleganciát egy csipetnyi hanyagsággal párosítja. A tisztázatlan nadrágvégek, a gyűrt anyagok és a strukturált rétegek nem a befejezetlenséget tükrözik, hanem sokkal inkább megadják az egyéni hangvételt. A camel, a vörös, a bordó, a mogyoróbarna színek nagy kedvenceim a kollekcióban.
Plusz pont jár a piros zokni választásért, így szinte bármelyikben el tudnám magam képzelni. 






 

Givenchy erőteljes víziói igazán drámaian festettek a kifutón. Riccardo Tisci modelljei törzsi tradíciókat felelevenítve orrpiercingeket viseltek, melyekhez koromfekete és lángvörös szoknyák párosultak. Első pillantásra valami baljós előérzete támad az embernek, mikor meglátja ezeket a kedvesnek aligha mondható modelleket. A kollekciót csillagok, csíkok, bőrök, szoknyák és egy nagyadag túlvilági vadság jellemezi. 





képek: style.com

A bejegyzés trackback címe:

https://smizedivat.blog.hu/api/trackback/id/tr686800003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pedro Korshi 2012.02.06. 21:59:05

YSL is one of my favourite! Lovely blog.
www.darkwingscity.blogspot.com