Mámorító menta

Mámorító menta

2012. május 08. - SMIZEDIVAT by Chaby

 
A 2012-es nyár egyértelműen a menta színé. Többé-kevésbé a világoskék és az almazöld egyvelegéből létrejött hűvösen elegáns árnyalat. Nemcsak a divat, de a lakberendezés területén is végigsöpört meghódítva minden design-márka tervezőjét.
 
A zöld színt sokan kedvelik testet-lelket-szellemet nyugtató hatása miatt. A természet színeként harmóniát, kiegyensúlyozottságot teremt.
Ennek a tudományos magyarázata,hogy a szem retinájának sok receptora fogékony a zöld színre vagyis vonzza a tekintetet. Egyidejűleg ellazít, nyugodtabbá teszi a légzést, így lámpaláz ellen is kiváló. Ajánlatos, egy irodai megbeszélésen vagy akár egy családi összejövetel során zöldbe öltözni, ha szeretnénk, hogy odafigyeljenek ránk.
 
Nem hiába alkalmazzák szívesen a lakberendezés területén is, hiszen frissességet, üdeséget kölcsönöz otthonunknak. Viszont ha túl sok felületen jelenik meg, akár unalmassá is válhat, így mindenképpen foltszerűen használjuk.  
Az élénkebb színek közelében a menta kissé háttérbe szorulhat, ezért párosítsuk inkább hasonló pasztell színekkel, így egyenrangú szereplőként jelenhet meg a többi árnyalat mellett. Ez a ruhák esetében is igaz.
 

 

 

 
Ma én is egy ilyen színű nadrággal nyugtattam meg magam:-)
 
képek:creamylife.com, google

A bejegyzés trackback címe:

https://smizedivat.blog.hu/api/trackback/id/tr916799933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.