Fashioniszták a Corvinus Egyetemen

Fashioniszták a Corvinus Egyetemen

2012. november 17. - SMIZEDIVAT by Chaby

 

Vessünk egy pillantást a magyar divatélet kulisszái mögé a FashionEVE szemszögéből! November 20-án a Budapesti Corvinus Egyetemnek nem csak a non-stop catwalknak titulált aulájában lesz főszerepben a sikk, hanem az 500 fős nagyelőadójában is. Az egész estés show első felvonásában Egy divatmagazin születése címszó alatt a hazai magazinikonok csapnak nyílt brainstormingot. Az est második felében a blogvilág nagyjai ütik tovább a vasat, hiszen a Beszédes viselet című egy órás kerekasztal beszélgetés az igazi fashionisták metakommunikációs eszköztárát fogja kivesézni.
A kérdések mögöttes mondanivalókat, eszméket, B terveket, a web 2.0 világának buktatóihoz és útvesztőihez és az imázs receptjét és a „fancy” szókapcsolatok mögötti esetleges marketing üzeneteket szondázzák majd. A közönség személyében a szervezők a jövő média, - és stílusguruit látják, akik a lehetőségeiket és az álmaikhoz vezető utat pedig a szakma jelenlegi nagyjaival szeretnék feltérképezni.
A kíváncsi faggató - alias: a moderátor szerepében - Maróy Krisztina, a Glamour magazin főszerkesztője. A nívós vezénylet mellett a kupaktanács line-upja sem elhanyagolható: Szűcs Péter ezúttal a nemzetközi sikerek felé nyargaló Fashion Issue-t képviseli, Tóth Ali a The Room meséjének narrátora lesz, Dombrádi Olivér a LACK hitvallást kelti újra életre, Strasser Orsolya pedig a PS Magazin kuriózumnak számító „egyszerre alter és pop” műfajának sajátosságaiba avat be minket, illetve Lendvai Lilla, stylist mesél arról, hogy a magyar designerek divatanyagai mennyire állják meg helyüket egy nemzetközi babérokra törő magyar születésű divatmagazin hasábjain.
Az egész estés show második és egyben utolsó felvonásáról pedig Maróy Krisztina vezetésvel Csalár Bence, Molnár Dorka by thesense.com, Chaby, a Smize Divat sorainak egyengetője, továbbá a Festy, a Festy in Style nagykövete, illetve Gergely Judit, a Plus Size Life nagyasszonya gondoskodik. A FashionEVE szüneteiben a „Beszédes viselet” című kiállítást tekinthetik meg a látogatók, ahol a magyar divatbloggerek stílusát, öltözködési szokásait ismerhetjük meg részletesebben.
November 20. – FashionEVE  17:00-18:00
1. kerekasztal beszélgetés - Egy divatmagazin születése – beszélgetés a magyar divatújságírás elitjével.  A beszélgetés során szeretnénk feltárni mind az online, mind az offline újságírás szervezeti hátterét, működését, nemzetközi és magyar szinten egyaránt. Szeretnénk rávilágítani az olvasókkal való kapcsolattartás hogyanjaira, mitől lesz igazán sikeres vagy hatalmas bukás egy-egy magazin. Tippek és trükkök, marketingfogások, kulisszatitkok
Maróy Krisztina - Glamour magazin és a Glamour online főszerkesztője
Szűcs Péter - Fashion Issue főszerkesztője
Strasser Orsolya - PS magazin főszerkesztője
Tóth Ali - The Room magazin főszerkesztője
Juhász Bianca - Lack magazin főszerkesztője
Lendvai Lilla - stylist
SZÜNET: 18:00-18:30 - Kötetlen beszélgetés az előadókkal. Beszédes viselet kiállítás.
2. kerekasztal beszélgetés – Beszédes viselet – Divatbloggerek öltözködésről,
kommunikációról
Időpont: November 20. 18:30-19:30
Moderátor: Maróy Krisztina - Glamour magazin és a Glamour online főszerkesztője
Gergely Judit - a Plus Size Life bloggere
Festy - a Festyinstyle divatbloggere
Molnár Dorka - a The sense divatbloggere
Hubert Csaba /Chaby/- a Smize Divat bloggere
Csalar Bence - bencecsalar.com, streetfashionbudapest.hu
Beszédes viselet – Divatbloggerek öltözködésről, kommunikációról
A beszélgetés során szeretnénk arról információkat kapni, mit és hogyan kommunikálhatunk az öltözködéssel, illetve ezt milyen eszközökkel tudjuk megtenni. Mi a szerepe a kiegészítőknek és valóban van-e köze a hangulatnak a napi outfitünkhöz. Szeretnénk arra is rávilágítani, hogy a pólókon található különböző feliratok használata mögött milyen indokok állnak, van-e ebben tudatosság és divatosság. Írás és divat összefonódása.
 
Izgatottan várom a keddi napot , 
Gyertek el ti is ha szeretnétek a kérdésekre választ kapni illetve ha ti is szívesen kérdeznétek !
forrás:bencecsalar.com

A bejegyzés trackback címe:

https://smizedivat.blog.hu/api/trackback/id/tr956799779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norcsikiss 2012.11.20. 22:19:27

Úh ez biztosan nagyon tuti :) jók a témák amiket említettél, kapásból válaszokat gyártottam magamban :) egy egy témakörrel kapcsolatosan. Leginkább a hangulat és a napi viselet összefüggése az ami elgondolkodtató. Van olyan napja mindenkinek, hogy semmiben sem érzi jól magát, hát azért van mert az öltözködés és a divat illetve az outfit összefüggésben van. Ezért tart minimum 40 percembe mire reggel kiválasztok egy épkézláb szettet. Van olyan, hogy a fél szekrény az ágyon én pedig az ágy szélén ülök térdemen könyökölve és nézek ki a fejemből, hogy oké indulnom kéne, de mi a fenét vegyek fel ;) Remélem nem csak én vagyok evvel így :D http://chic-from-thrift.blogspot.hu/