Design és minőség magyar kézből

Design és minőség magyar kézből

2013. június 03. - SMIZEDIVAT by Chaby

 

Kivételes eset, amikor engem talál meg egy nekem szimpatikus márka. Bevallom őszintén eddig nem hallottam a BENZOL-ról, viszont annál jobban megörültem neki amikor kaptam tőlük egy levelet és azonnal személyes kedvencemmé vált. Aki engem ismer az tudja, hogy rajongok a vintage dolgokért, ezért örömmel ajánlom nektek. Általában mindig bajban vagyok, amikor táskát kell választanom, mert a magyar piacon kevés az igazán minőségi és divatos tatyó férfiaknak. Van 3-4 bevált darabom, amit szezonról szezonra váltogatok de mindig megörülök, ha egy újabb táskával bővíthetem a ruhatáramat.
 
A Benzol táskák újrahasznosított textilekből, zsákokból, marhabőrből és bontott fából készülnek. Egyedileg kézzel varrt, sorszámozott termékek amelyekre a legjobb minőségű fém szerelvények kerülnek. Szerintem rendkívül eredeti és innovatív ötlet.
Eddig két kollekcióval jelentkezett a márka; az első a Vintage kollekció az 1920-70-es évek megmentett, valódi bőr táskái, melyek eredetiségükön keresztül tükrözik az adott korszak kortalan stílusát. Mindegyik táska naponta hordható, tartós darab. Viselője személyisége mellett magas minőséget képvisel, időtlenséget sugall.
 
A második, az Original kollekció melynek válltáskáit, kézitáskáit, weekenderjeit a régi, feliratos, terményes zsákok ihlették.A XX. század elején a családok maguk vitték őröltetni a terményeiket a malmokban, ezért olvashatók a zsákokon személynevek és néhol településnevek is.
Letisztult formaviláguk, természetes színeik, anyaghasználatuk révén hordhatóak, de az eredeti zsákvásznak által megvan bennük az egyediség is.
Az erős, stapabíró régi zsákvásznakból készült táskák marhabőr betétekkel, pántokkal, fém szerelvényekkel kombinálva markáns stílust képviselnek.
Ezek az anyagok eleve egy olyan kor hangulatát idézik, amiben kézműves gondossággal készült el minden használati tárgy; a Benzol Original táskákat is kézzel, egyedileg sorszámozva gyártja a cég. A kollekció többféle méretű és fazonú táskából áll: a kisebb modellekben kényelmesen szállítható egy iPad, a nagyobb darabokban laptopokok is hordhatóak, az utazótáskákban pedig elfér az edzőcucc vagy egy hétvégi kiruccanás kellékei.
Ha ellátogattok a honlapra(www.benzolbag.com/hu), akkor látni fogjátok, hogy mindegyik táskához tartozik egy rövid leírás, amely a felhasznált materiál történetét mutatja be. 
_________________________________________________

Találkozhatunk olyan táskákkal, melyek az 1940-es évekbeli 
sváb faluból származó terményes zsákból, egy régi magyar 
vasúti függönyből vagy akár a Magyar Posta emblémájával 
(rányomott kürt és a szövött magyar trikolor ) ellátott
 a 70-es években használt postai zsákból készült.
________________________________________________
Íme néhány fotó, mely nemcsak a kreativitást de az igényes kivitelezést is jól mutatja.
Egyik kedvencem ez a kézi/hátitáska 

 

 

 

 

 


forrás: BENZOLBAG

A bejegyzés trackback címe:

https://smizedivat.blog.hu/api/trackback/id/tr416799621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.