Marie Claire Fashion Days 2013

Marie Claire Fashion Days 2013

2013. október 13. - SMIZEDIVAT by Chaby

 
 
Múlt hét pénteken a Marie Claire Fashion Days szakmai napján jártam, ahol magyar divattervezők a jövő tavaszi/nyári kollekciójukat mutatták be. A már jól megszokott Vam Design Centerben rendezték meg ezt a nagyszabású divateseményt.
A tavalyihoz képest most egy káprázatos köralakú kifutóval ,a végében egy óriás lampionnal készült a Marie Claire, mely jó döntés volt,és nem utolsó sorban a fotókon is remekül mutatott.
Sajnos az este folyamán nem volt minden zökkenőmentes, hiszen még mindig nem számolnak velünk, divatbloggerekkel a szervezők, és nem kapunk ülőhelyet, pedig mi lennénk az elsők akik azonnal fotóznak, posztolnak az olvasóik számára. De némi kínos pillanat, és ácsorgás után végül ülve nézhettem végig a showt. Úgy gondolom kis odafigyeléssel mindez eleve elkerülhető lett volna...
Visszatérve a divatbemutatókra az összbenyomásom az volt, hogy nincs még mindig annyi bátorság a magyar tervezőkben, mint kellene.Esetleg a tervezésnél nem az újítás,hanem az eladhatóság játssza a főszerepet. Természetesen így is akadt néhány olyan kollekció ami belopta magát a szívembe.
Az Artista nyitotta az estét, akinek kollekciója nekem túl kiszámíthatóra sikeredett. Trendi szabásvonalak , ismétlődő maxiruhák, pasztell színek, háremnacik. Hiányzott az innováció.
 
 
Benus Dani az egyetlen tervező, aki az est folyamán a férfiakra is gondolt, bár csodálkoztam volna is ha női ruhákkal készült volna :)
Teljesen egyértelmű az üzenet, melyet Dani a ruhákkal mondani akart. Egy határozott férfi, aki nem riad meg a saját árnyékától. Nagyon tetszett a mintás kabát, a pulcsi és az oversized kabát, bár némelyik nadrág túl sterilnek tűnt.
 
 
Abodi Dóra, akinek minden téli kollekcióját imádok, de valahogy a tavaszi/nyári szezonra mintha elfogyna az inspirációja. Nekem se a kedvenc évszakom a nyár, de valahogy úgy érzem neki sem. Néhol zavaros, néhol esetleges darabokat véltem felfedezni a modelleken. Bár a csodás Pucci minták és a Mary Katrantzou féle pattern blocking nagyon tetszett.
 
 
Nemcsak Tomcsányi Dóri nagy kedvence a növényi minta, hanem az enyém is. Már a Gombold Újrán megjegyeztem magamnak csodás panel kollekcióját, amiben gyerekkorom egyik ikonikus szobanövényét idézte fel ,a cserepes rododendront. Hála istennek, a jövő évre is szánt belőle, sok más izgalmas és csodaszép darabbal egyetemben. Stílusban és színekben nekem még mindig nagyon sikkes és hordható darabokat tervez és látom mögötte az innovatív részleteket is.
 
 
Az Enjey márkáról eddig soha nem hallottam, de némi utánajárással kiderítettem, hogy Pazicski Miklós áll mögötte. A kollekció sikkes, elegáns outfiteket mutatott be, de rövidre zárva ennyi, túl sok impulzus nem volt benne.
Konsánszky Dóra ismét az örök fekete után nyúlt, de jól tette, hiszen az összhatás nem lett volna ilyen határozott ha mást választ. A csavart rétegek, az indaszerű szalagok és a lebbenő anyagok sejtelmes víziója kíváncsivá tett. Kedvencem a fekete és a fehér outfit, és a pulcsi szoknya kombo.
 
 
Számomra az est fénypontja Sármán Nórikollekciója volt.Az édes-giccses rágógumi pink bársony talán sokaknak érthetetlen ,de nekem mégis a személyes kedvencem. A rózsaszín bársony szettek szépen kiegészítették a provokatív csipkecsodák bujaságát.Az erős kontraszt merészségről árulkodik,és csipetnyi fűszert adott az elénk tálalt ruhakölteményekhez.Érdekesnek találtam,hogy milyen jól megfér egy viseleten belül a hiperelegáns és a lázadó grunge.Csak a megfelelő recept kell hozzá,és ezt Nórinak sikerült is eltalálnia.Előremutató, nagyon üde és nagyon modern kollekció.
 
 
A Nubu volt az egyetlen, aki az idei téli kollekcióját vonultatta fel. De semmi baj nem volt ezzel, imádtam minden darabot, főleg a fekete búvárkabátot. A márka a minimál sikk igazi mestere, mely évről-évre folyton meg tud újulni.
 
 
Az estét a The Four tervezőcsapat zárta, akik rendkívül figyelemreméltó kollekciót dobtak össze. Mindig odafigyelnek a high fashion trendekre és azonnal reagálnak rá. Ez az az attitűd, melyet nagyon tudok értékelni a divatban. A sportos sziluettek, az egyedi minták tökéletes összhangban voltak egymással. Valóban megérdemelték, hogy idén ne a fiatal tervezők csapatát erősítsék hanem a vezető tervezőkét.
 
 
A divatbemutatók után a szervezők finom italokkal és ínyenc falatokkal kényeztettek minket.

 

 
Köszönöm a meghívást a Marie Claire magazinnak.



                                                                                                                                                                       CHABY
 
 
fotók: fashiontime, gyermán petra
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://smizedivat.blog.hu/api/trackback/id/tr26799527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.