Természetes gondoskodás

Természetes gondoskodás

2014. augusztus 21. - SMIZEDIVAT by Chaby

 

Habár én vagyok az első,aki ha leemel a polcról egy kozmetikumot,megfordítja és az összetevők listájával kezdi az ismerkedést,mégsem bízom teljesen minden leírásban.Állítólag  a legelső alkotóelemből van benne a legtöbb és a legutolsóból a legkevesebb,de nekem ez még mindig kevés. Gyakran gazdagítom a testápolómat különböző bázisolajokkal,és a hatás sohasem marad el: a végeredmény a bársonyosan puha bőr.
Na de mi is az a bázisolaj?Különböző növényi magvakból sajtolt olaj ,mely az illóolajakkal ellentétben nem rendelkezik tömény,aromás illattal,és közvetlenül a bőrre kenve könnyen felszívódik,ápolva azt.Ezek azok a un vivőanyagok amelyekkel kedvenc illóolajunkat higíthatjuk, hogy kellemesebb,kenhető formában élvezzük az illatát magunkon.
 
Az Olivianatural csodás üzletének polcairól vadásztam le most néhányat,amiket szeretnék nektek is bemutatni.
Jojobaolaj:eddig leginkább samponok,hajbalzsamok címkéjén találkozhattunk vele de nemcsak hajápolásra használható,ez a jojobacserjéből kivont könnyed olaj védelmet nyújt a szabadgyökökkel szemben és még az érzékeny bababőr ápolására is alkalmas.Használata segít megelőzni a hajvégek töredezését,erősíti a bőr védelmi vonalát,megköti a nedvességet,hidratál,ezért is alkalmazzák számos termék előállításánál.Mivel magas az antioxidáns tartalma,ezért nem avasodik,nagyon tartós.
Makadámiadió-olaj: egy jó film a tv-ben és imádjuk közben rágcsálni,pedig nemcsak nagyon finom de olaja kiváló a száraz,hámló illetve a gyulladásra hajlamos bőr számára.Nagyon magas arányban tartalmaz egyszeresen telítetlen zsírsavakat,gazdag A,B és E -vitaminban,vasban,kalciumban és foszforban.A jojobaolajhoz hasonlóan hajápolóként is remekül használható.
Orbáncfű olaj és körömvirág olaj: hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek,sebgyógyító hatású,hegekre,égési sebekre lehet kenni,a bőr megújuló képességét segíti mindkét gyógynövény.Még enyhe antivirális és antibakteriális hatásuk is van.Gyulladáscsökkentő hatása miatt érzékeny,irritált,gyulladt és sebes bőrre ajánlott.Szőrtelenítés után egy kevés testápolóba keverve csodásan nyugtatják a megviselt bőrfelületet.
Gránátalma olaj:Az aranysárga, sűrűn folyó olaj különlegességét az adja, hogy a növényi olajok közül a legmagasabb koncentrációban tartalmazza a punicin-savat (kb. 70%). Ez a többszörösen telítetlen zsírsav főként antioxidáns tulajdonságaival tűnik ki. A gránátalmamagolaj másik különleges összetevője az antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkező növényi hormon (fitoösztrogén), amely a női nemi hormomhoz hasonló vegyület és a női szervezetre mellékhatás nélkül fejti ki pozitív hatását. Flavonoidok, polifenolok és fitoszterolok gazdagítják és teszik egyedülállóvá az olajok között.
Az antioxidáns, gyulladáscsökkentő, regeneráló hatású olaj ragyogó összetevője a százaz, igénybevett, öregedő bőrre készített krémeknek, de nagy segítség neurodermitisz, ekcéma és napégette bőr esetén is. Növeli a bőr rugalmasságát, segíti a sejtmegújulást.
____________________________________________________ 

Receptem: 
Nyaraláshoz egy otthon elfekvőben lévő 75 ml-es tusfürdőmintát dobtam volna be a bőröndömbe.Igen ám de amikor beleszagoltam,rájöttem hogy se íze,se bűze,se hasznos tartalma nem volt.Kidobni viszont sajnáltam,ezért 10 csepp kubeba bors olajjal,és 20 csepp makadámiaolajjal gazdagítottam,így most ez a kedvenc illatú tusfürdő az apartman polcán.Minden használatkor friss citrusillat lengi be az egész fürdőszobát.Egy dologra érdemes vigyázni : mielőtt olajat kevertek egy nagyobb adag kész termékbe,teszteljétek egy kisebb mennyiségen,mert előfordul hogy kicsapják egymást és az egész nagyon híg állagúvá válik.
____________________________________________________ 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://smizedivat.blog.hu/api/trackback/id/tr416799387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.