A metroszexuális férfi kelléktára

A metroszexuális férfi kelléktára

2014. november 30. - SMIZEDIVAT by Chaby

 

ferfi szepsegapolas-smizedivat-cikk-testszornyiro-trimmel-beauty-for-men (4).jpg

“A metroszexualitás a metropolitan és a heterosexual angol szavakból keletkezett neologizmus, annak az életmódnak a jellemzésére, amit egyes nagyvárosban élő és többnyire egyedülálló férfiak követnek: sokat költenek kozmetikumokra, fodrászra, divatra és sokat törődnek a külsejükkel.A metroszexualitás tipikus képviselőjének tekintik David Beckhamet.“ (wikipédia)

Ezt a kifejezést egyébként Angliában,1994-ben publikálták először. Azóta eltelt 20 év (szerencsére még hazánkban is), és a férfiak fényévekre kerültek akkori önmaguktól. Külsőleg mindenképpen, de ezáltal a hozzáállásunk is nagyban megváltozott a férfiúi ápoltság témakörében. Nemcsak hogy egyre gyakrabban kapunk karácsonyra kozmetikai csomagot szeretteinktől, de már az eladók sem néznek ránk kerek szemmel, ha a tusfürdőket szaglásszuk a boltok polcain. Én aki egy teljesen modern felfogású embernek tartom magam, gyakran mégis meglepődöm milyen gyors ütemben alkalmazkodnak a kozmetikai cégek ehhez az elváráshoz. Most már számtalan hosszúságban vághatjuk a szőrünket a testünk számtalan táján,végtelen számú hidratáló krémmel ápolhatjuk a bőrünk minden egyes pontját és akár korrektort is kínálnak a cégek az erősebbik nem számára, amennyiben nem szeretnének pattanással az arcukon egy randira indulni. A kínálat csak egyre növekszik és mi ennek csak egyre inkább örülhetünk, hiszen mi is megérdemeljük, hogy kiemelkedjünk a dzsungelláz bűvöletéből. Most szeretnék néhány igen korszerű és kívánatos terméket bemutatni, természetesen többnyire a fekete árnyalataiban, hogy még a prűdebb urak se rohanjanak rögtön a falnak.

ferfi-szepsegapolas-beauty-for-men-toniandguy-braun-hajvago-testszornyiro-lush-testradir-smink.png

Braun Series 3 hajvágó - pillanatnyilag a kedvenc hajvágóm, mert nagyon könnyű, kompakt kis szerkezet. Egy kézzel állítható a vágás hosszúsága és így akár magamnak is könnyedén meg tudom igazítani a hajamat. Ami nagyon tetszik benne, hogy vízsugár alatt tisztítható és ez még kényelmesebbé teszi a használatát. Ráadásul csak 1 órát kell töltenem, és 40 percig lehet használni.

Guinot Revitalizing Face Care for Men- Serkenti a bőr élettani funkcióit, visszaadja fiatalos ragyogását, elsimítja a kisebb ráncokat. A Guinot Institut egy francia kozmetikai márka, amely közepesen magas árakon kínál nagy számban az uraknak is szépészeti termékeket. A képen látható krém azért szerencsés mert nagyszerűen hidratál, és  matt hatást ér el az arcon. Nagyon könnyen beszívódik a bőrbe és az illata határozottan férfias. 

La Roche Posay CC Creme - a La Roche Posay eme kiváló terméke nem kifejezetten férfiak számára készült, mégis vagy talán pont ezért landolt a kis metroszexuális kosarunkban. Nem kell megijedni ez nem egy alapozó, ráadásul jól alkalmazkodik minden tónusú bőrhöz, így nyugodtan használhatja mindenki ha el szeretne rejteni egy pattanást vagy piros foltot.

Gilette Fusion Proglide borotva gél - Shea vajat,kakaóvajat tartalmaz, melyek jól hidratálják az arcbőrt. A glicerin és a lubrajel összetevői felpuhítják az arcszőrzetet,és kondicionálják az arcbőrt, hogy a borotva számára akadálytalan siklást tegyenek lehetővé. Ez által alaposabban megborotválkozhatunk, és kevesebb irritációban lesz részünk.

ferfi szepsegapolas-smizedivat-cikk-testszornyiro-trimmel-beauty-for-men (3)_1.gif

ferfi szepsegapolas-smizedivat-cikk-testszornyiro-trimmel-beauty-for-men (1).gif

Gilette Fusion Proglide borotva-az újratervezett precíziós nyíró korszerű pengét kapott, mely segít elbánni a trükkös,nehezen borotválható területekkel.Vékonyabb és kifinomultabb pengékkel rendelkezik,valamint a Gilette legkorszerűbb alacsony ellenállású pengebevonatával rendelkezik. Kevésbé húzza vagy rángatja a borostákat,és akadálytalanul siklik a bőrön.

Toni &  Guy 2 in 1- Kedvenc korpásodás elleni samponom, mely kondicionálót is tartalmaz. Ez a kettő-az-egyben funkció nagyban lerövidíti a fürdőszobában töltött perceket, ezért pont nekem találták ki. A legjobb mégis az benne ,hogy a korpát is megszünteti. Az illata pedig egyszerűen csodás.

Toni &  Guy Styling Clay- Ez tulajdonképpen egy matt hatású wax a Toni&Guy szokásos nagyszerű illatával, kifejezetten férfiak számára készült. Rövid hajon érdemes használni és azt kell tudni róla,hogy nem keményedik meg mint egy hajzselé.Tincsezésnél, illetve kósza hajszálak megregulázásánál nagyon jól működik.

Lush Rub Rub Rub- továbbra is nagy Lush rajongó vagyok és több termékét is használom, de ezzel a tusradírral nagyon levettek a lábamról. Ez a sűrű, durva szemcsés tengeri só remekül,amolyan férfias módon,jó alaposan radíroz,és az átható citromos, mentolos frissesség csak még jobban erősíti azt az érzésemet hogy olyan tiszta lettem mint egy újszülött csecsemő.

Braun cruZer Body- a lista végére tartogattam a modern férfi legkedveltebb eszközét, mely akár önmagában is lehetne a metroszexualitás jelképe: egy testszőr nyíró. Imádom, hogy a Braun mindenre gondol és itt most idézném a cég egy mondatát erről a termékről:”A tökéletes testszőrzet-eltávolító - hogy Ön még jobban nézzen ki, még „odalenn” is” Ez a készülék amolyan borotva és trimmelő egyben,vagyis egy mozdulattal válthatunk a két funkció között. Minden testtájon alkalmazható: a mellkason, a hason, a hónaljon és a vállakon... sőt, még „odalenn” is! A cruZer5 Body még a zuhany alatt is jól működik, mely szerintem még tökéletesebbé és egyszerűbbé teszi a használatát. Minden férfinak bátran ajánlom! Azt hiszem egyetérthetünk, abban hogy a "szőrösség" is lehet esztétikus ha karbantartják. 

ferfi szepsegapolas-smizedivat-cikk-testszornyiro-trimmel-beauty-for-men (2).gif

szexi-pasik-szepsegapolas-ferfi-.jpg

szepseg-szexi-pasik4.png

szepseg-szexi-pasik-2.png

haj-trend-pasik-ferfi-szexi-szepsegapolas.jpg

szexi-pasik-szepsegapolas-ferfi-6.png

fotók: Tumblr, google

A bejegyzés trackback címe:

https://smizedivat.blog.hu/api/trackback/id/tr716943585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.