Fashion Week Budapest 2015

Fashion Week Budapest 2015

2015. április 11. - SMIZEDIVAT by Chaby

image_00152.jpg

Március 27-28-án került sor Magyarország egyik legnagyobb divateseményére a TONI&GUY Fashion Week Budapest-re. Nagyon örülök, hogy évről-évre állandósulni látszik a magyar divathét, hiszen nagyszerű lehetőség a hazai tehetséges tervezők bemutatkozására. Idén a csodás Várkert Bazár adott otthont a rendezvénysorozatnak, bár új helyszínként azért nekem volt némi hiányérzetem az előző években megrendezett Palazzo Dorottya után. 

 

Egy ilyen rendezvény megszervezése hatalmas feladat, rengeteg energia ,és természetesen tömérdek pénz kérdése.  A TGFWB csapata most is kihozta a maximumot a helyszín adta lehetőségekből és nem kerülték el  figyelmüket az apró részletek sem.

Már jó néhány cikk született más fórumokon az idei TGFWB-ről. Természetesen jó magyar szokáshoz híven az okoskodó szakmabelinek titulált divatfanatikusok már elkezdték a negatív hullámot árasztani blogjukon és hozzá nem értő módon az eseményt és a résztvevőket degradálni.  Na, én pont nem ezt szeretném tenni, ez valahogy nem az én stílusom és meghagyom másoknak, akik ebben örömüket lelik. Azért azon mindig meglepődöm, hogy valaki hogyan képes véleményt formálni úgy hogy soha életében nem járt egy külföldi divathéten sem…

...kezdjük az elején

 

A Fashion Week Budapest eseményt megelőzően kifejezetten néhány bloggernek, stylistnak, divatszerkesztőnek szerveztek egy hamisíthatatlan TONI&GUY sajtótájékoztatót, ahol elsőként nyerhettünk bepillantást a 2015-ös őszi/téli hajtrendekbe.Itt mindenki kapott egy névre szóló fodrászszéket, ahol egy kis segítséggel elkészíthettük a legújabb Toni&Guy Reboost/ Volumen Dry shampoo spray-vel frizuránkat. Imádtam és köszönöm a TGFW csapatának ezt a fantasztikus élményt.

 

"A divathét nem össznépi mulatság"

 

A divathét a külföldi példához hasonlóan elsősorban a szakmának szól és nem össznépi mulatság. Én már több szezon óta meghívást kapok a külföldi divathetekre, ahová örömmel látogatok,feltöltődni, inspirálódni, tanulni. Tavaly szeptemberben New Yorkban ,idén februárban és márciusban pedig Milánóban és Párizsban volt szerencsém hasonlón részt venni. Sok híres divattervező bemutatóját nézhettem meg (Blugirl, Justcavalli, Sportmax, Iris Van Herpen…) és bepillanthattam a backstage-ben folyó munkálatokba is. Hatalmas élmény a divat fővárosaiban átélni a divathét pezsgését, találkozni vidám, jófej, kreatív szakmabeliekkel.

Természetesen a szervezők Budapesten kisebb formában , kevesebb pénzből , másfél napos intervallumban szerették volna megmutatni hogy vannak tehetséges  divattervezők Magyarországon is,akikre érdemes odafigyelni. Az Aeron, az Anda, a Dori Tomcsanyi, a Je Suis Belle, a Kata Szegedi, a Nubu, a The Four valamint a Use Unused márkák 2015-ös őszi-téli darabjait tekinthette meg idén a hazai divatszakma. Emellett  különleges pop-up installációkkal is készültek, amelyekben most Hajdú Anett (hajduanett leather goods), Kele Ildikó (Kele Clothing) és Oláh Anna (Anna Amélie) válogatott kiegészítői és ruhadarabjai várták a látogatókat.

Sőt arról se feledkezzünk meg , hogy az összes divatbemutatót élőben közvetítették az Ustream csatornán. Emellett a helyszínen interaktív Instagram fal is volt, így tényleg nem maradhatott le senki a történésekről és akár otthonról egy kényelmes fotelből is követhette az egészet.

 


A BigBag PR kreatív csapata még egy kis exkluzív szolgáltatással is kedveskedett néhány bloggernek.  A FRONT ROW SERVICE igazán nagyszerű volt, hiszen ki ne szeretne Mercedes-szel, saját sofőrrel divatbemutatóra menni?!? :) El tudnám viselni minden egyes nap :) Köszönet még egyszer  a TGFWB-nek, a  Mercedes-Benz-nek , az UBER-nek és a KIOSK-nak.

 

Nos ,minden nagyobb rendezvényen azért vannak hiányosságok amiket el kell fogadni. Nekem személy szerint jobban tetszett a Palazzo Dorottya, ahol világosabb terek, érdekesebb és praktikusabb kifutó volt illetve ízlésesen el lehetett szeparálni a pop up installációkat is. Kifejezetten az U-alakú kifutót hiányoltam, hiszen negyed annyi ember tudott leülni és még ennyinél is kevesebb láthatta a bemutatókat. Sajnos ez már az első nap kedvemet szegte mert hiába mentem el nem tudtam posztolni. Remélem legközelebb orvosolják ezt a problémát.

 tgfwb_01503_glb3129d.jpg

Erőteljes kollekciók

NUBU AW 2015

Jól bevált rétegek, aszimmetrikus fazonok, figyelemreméltó minták, puha, kényelmes, mindennapi viseletek. Nagyon tetszettek a vibráló színű kimonószerű kabátok , a szőrmék és a kényelmes gyapjú felöltők. Minták tekintetében a terepmintás felületek és a geometrikus formák ötvözése egy kollekción belül telitalálat volt. Odavoltam a szőrös kapucnis,cipzáros pulcsiért, biztos utána fordulnék ha meglátnám  az utcán :)  

"Az alapvető inspirációt a kortárs művészeti hatások mellett minden szezonban az anyagok adják. Az anyagokra tervezünk, rögtön látjuk, hogy mi lehet belőle, mire a legalkalmasabb, annak érdekében, hogy valóban viselhető, a személyiséget erősítő, a NUBU stílusjegyeit hordozó darab legyen belőle. Az intuíció a legfontosabb a tervezés során." -mondják a tervezők.

nubu-fashion-week-budapest-2015-aw.png 

Kata Szegedi AW 2015

Odáig vagyok a tervező inspirációjáért, mivel a street style alakulása igazán szívügyem. Nagyon sok kedvencem van a kollekcióból, főleg a maszkulin-feminin sziluettek , a digitális printek és az imádnivaló hosszú kabátok. Laza, hordható és abszolút stílusos kulcsdarabokat láthattunk a kifutón. Az apró részletek a kabátoknál, mint a derékvonalnál elhelyezett cipzárak eszembe juttatják a játékosságot és a lázadó grunge stílust. Szeretnék én is egy ilyen kabátot télre.

szegedi_-kata-aw-2015-fashion-week-budapest2.png

 

és további fantasztikus fotók a Fashion Week Budapestről

Fotók: saját, Fashion Week Budapest, Holecz Endre 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://smizedivat.blog.hu/api/trackback/id/tr987358588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.