Mit szólnál, ha a te szerelmed is illegális lenne?

Mit szólnál, ha a te szerelmed is illegális lenne?

2015. június 27. - SMIZEDIVAT by Chaby

 

gayisok-lush-soap-love-meleg-gay.png

A Lush és az All Out szervezet világméretű kampányt indít az LMBT egyenjogúságért; a cél 250 000 font összegyűjtése, mely az aktivisták munkáját segíti majd világszerte


A kampányt úgy időzítették, hogy egybeessen az 1969-es New York-i, történelmi jelentőségű Stonewall lázadás évfordulójával. Ez a lázadás jelentette az LMBT jogokért folyó küzdelem kezdetét. 2015. június 25. és július 5. között világszerte 825 Lush boltban tesszük fel a kérdést a vásárlóknak: „Mit szólnál, ha a te szerelmed is illegális lenne?”, és arra bátorítjuk őket, hogy készítsenek szelfit a kampány adománygyűjtést szolgáló termékével – egy aranyszínű szappannal, mely a Lush Love nevű illatát árasztja –, hogy ily módon adják tudtára a világnak: #GayIsOK, vagyis a melegséggel nincs semmi baj. A kampány egyik célja, hogy a közösségi média által július 5-ig 10 000 000 embert érjünk el ezzel az üzenettel. Az LMBT egyenlőségért folytatott munka, főként ott, ahol a legnagyobb szükség volna rá, erősen alulfinanszírozott. Aki megvásárolja a sokatmondóan Love-nak elnevezett szappant, azokat a helyi LMBT szervezeteket támogatja, amelyek világszerte nap mint nap küzdenek az egyenjogúságért. A #GayIsOK kampány célja, hogy 250 000 fontot gyűjtsön össze a szappan eladásából. Ebből 50 000 fontot adományozunk az All Out szervezetnek, viszonozva azt a munkát, melyet világszerte végeznek a kampány érdekében. A többi egy alapba kerül, és fel fogjuk kérni az LMBT szervezeteket, hogy az All Out weboldalán pályázzanak az akár 10 000 fontot is elérő támogatásokra.

Alessandro Commisso, a Lush munkatársa így fogalmaz: „Munkatársainkat és vásárlóinkat erősen foglalkoztatják az LMBT kérdések, és eljött az idő, hogy világszerte egyértelművé tegyük álláspontunkat: a melegjogok elismerése nem választás kérdése, ezek alapvető emberi jogok.”

Az All Out ügyvezető igazgatója, Andre Banks hozzá- teszi: „Az All Out 2,2 millió tagja mindennap tesz valamit azért, hogy olyan világ épüljön, ahol senkinek sem kell fel- áldoznia a szabadságát vagy a méltóságát azért, hogy az lehessen, ami, és azt szerethesse, akit szeret. A Lush-nak köszönhetően most lehetővé válik, hogy további milliók szerezzenek tudomást erről az emberjogi krízisről, és azok a csoportok, amelyek a szerelemért és az egyenlőségért küzdenek, világszerte hozzájuthassanak a támogatásokhoz, amelyekre óriási szükségük van.”

 

A #GayIsOk kampány egy 24 órás maratoni akcióval indul a Lush boltokban a világ minden részén. Világhálózatunknak mintegy 100 boltja nem tud részt venni a kampányban, mert olyan országokban működnek, ahol melegellenes törvények vannak érvényben. Mivel a szappan a melegjogokkal kapcsolatos pozitív állásfoglalást jelenít meg, forgalmazása sok országban illegális. A #GayIsOk kampány június 25. és július 5. között fut a Lush boltokban és a Lush webes felületein (ahol csak lehetséges )

Miért tesszük közzé ezt az üzenetet?

A világ bizonyos részein az elmúlt években az egyenlőség ügye nagy lépésekkel haladt előre. Más helyeken viszont visszalépés történt.

• 76 országban bűncselekménynek számít, ha valaki meleg, 10 országban ez az ember életébe is kerülhet.


• Egyetlen ország sincs a világon, ahol a leszbikus, meleg, biszexuális és/vagy transznemű emberek teljes egyenjogúságot élveznének


• 2,8 milliárd ember él olyan országokban, ahol ha valaki nyíltan él, az családjának, szabadságának, biztonságának vagy méltóságának feláldozását jelentheti


2013-ban és 2014-ben a Lush elindította a Sign Of Love kampányt, hogy ráirányítsa a figyelmet a világ melegjogi helyzetére. A #GayIsOk a következő lépés ezen az úton, és változatlan elkötelezettségünket jelzi az egyenlőség iránt.

Aki csatlakozik az All Out kampányához, többek között a következőkért harcol:
• Azoknak a törvényeknek az eltörlése, melyek a homoszexualitást illegálisnak minősítik
• Minden család védelme
• A melegellenes és transznemű-ellenes megkülönböztetés és erőszak megszüntetése
• Annak lehetővé tétele, hogy minden ember félelem nélkül vállalhassa önazonosságát és nemét
• Annak lehetővé tétele, hogy a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek, valamint barátaik és családtagjaik nyíltan és szabadon szót emelhessenek az egyenlőségért

Vegyél részt a párbeszédben! @LushLtd @allout #GayIsOK

gay_is_ok-lush-soap-szappan.png

A bejegyzés trackback címe:

https://smizedivat.blog.hu/api/trackback/id/tr257576324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.