A szakáll nem csak arcszőrzet, hanem ékszer

A szakáll nem csak arcszőrzet, hanem ékszer

2015. augusztus 02. - SMIZEDIVAT by Chaby

Különböző történetek, mesék és művészi ábrázolások alapján a szakállt általában a bölcsességhez, szexuális teljesítőképességhez vagy magas pozícióhoz kapcsolták. Az ókori Egyiptom korai időszakában a férfiak bodorították és vörösesbarnára festették szakállukat. Az uralkodók bodorított és illatosított álszakállt használtak, vagy ennek fémből készült megfelelőjét. A szakáll az egyiptomiak számára a magas pozíció jele volt, ez abból is látszik, hogy minden antropomorf ábrázolású férfi istent szakállal ábrázoltak. Az ókori Kínában a vörös szakáll bátorságot és erőt jelent. Számos hit szerint a hosszú szakáll a hitben való kitartást és hűséget jelképezte.

sze_teamwork_social.jpg
Ha végignézünk a mai férfiak arcán ,azt vesszük észre hogy villámgyors sebességgel tért vissza a szakállviselés divatja.A reklámok férfialakjai ezáltal hirtelen macsósabbá, karakteresebbé váltak, így mi is büszkén növeszthetjük arcszőrzetünket és teljesen legális módon napolhatjuk el a borotválkozás procedúráját.

Na de itt jön a következő kérdés : Hogyan ápoljuk ezt a hajhoz nagyon is hasonló,mégis százfelé tekeredő,olykor sprőd bozontot,hogy megjelenésünk vonzó maradhasson?

I. Mosás - Talán meglepő de ugyanúgy mint a hajat mosni kell,hiszen zsírosodhat,az evésnél elhulló morzsákról nem is beszélve,ezért a bevált samponunkkal mossuk meg alaposan!

II. Balzsamozás - A hajbalzsam segít megpuhítani a szőrszálakat,ezért ezt sem érdemes figyelmen kívül hagyni.Kenjük be egy diónyi mennyiséggel és 10-15 percig hagyjuk rajta majd öblítsük le!

III. Nyírás - A szakáll formázását a fodrászunk végezze,de egy -két félrenövő kóbor szőrszáltól mi is könnyedén megszabadulhatunk egy olló segítségével.

IV. Olajozás -Pár csepp növényi olaj,és illóolaj keveréke puhává varázsolja és védi a szakállunkat.

V. Waxolás - A hajwaxhoz hasonlóan formázható vele az arcszőr, illetve a bajusz.

szakallasember-olaj-apolo-borapolas-skincare-beard-ingyenes-_beard-oil.png

Az első három lépés egyszerűen megoldható, hiszen samponja, hajbalzsamja, ollója mindenkinek van otthon,de mi a helyzet a többivel? Erre a kérdésre kereste a választ egy kivételes magyar szakállápoló termékcsalád megalkotója, amelyet egyszerűen csak "Szakállasembernek " nevezett el. A Szakállasember nemcsak teljesen natúr alapanyagokkal dolgozik, hanem igazi hazai manufakturális körülmények között készíti termékeit. Nemcsakhogy teljesen egyedi módon gondolkodnak, de szerintük úgy kell tekintenünk a szakállunkra mint egy ékszerre. Viseljük úgy mint a legértékesebb kiegészítőt, melynek mi magunk vagyunk a gazdái! Kínálatukban megtalálható az alumíniumtégelyes wax, a barna, hagyományos gyógyszeres pipettás üvegbe csomagolt olajkeverékek, melyekkel nemcsak tökéletesíthetjük kinézetünket,de rafinált illatuknak senki sem tud majd ellenállni.

Ezeket a termékeket ajánlom a arcszőrzet ápolására a manufaktúra kínálatából:

Üzletember szakállolaj: Mandarin, édes mandulaolaj és zsálya

Favágó szakállolaj: Borsmenta, teafa olaj

Repülő Cirkusz szakállolaj:Kókuszolaj,bergamott

Limonádé Joe szakállolaj: (Special Edition) az erősen citrusos karakterű kubeba olaj felhasználásával

Ron Swanson szakáll-és bajuszwax: kókuszolaj,cédrusolaj

szakallasember-olaj-apolo-borapolas-skincare-beard-ingyenes-_skincare.png

sze_szallitas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://smizedivat.blog.hu/api/trackback/id/tr347672498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.