MODERNKORI KLEOPÁTRA

MODERNKORI KLEOPÁTRA

2015. augusztus 16. - SMIZEDIVAT by Chaby

olympea_edp_50ml.jpg

Végzett tervező, szenvedélyes designer, élvonalbeli parfümkészítő. Paco Rabanne neve mindig is a merészség és az újszerűség szinonímája volt. A huszadik századot jellemző újszerű divat, a ’Spirit of the time’ férfi ideálja, amely egy szélsőséges, érzéki vonal. Szembeszáll a normákkal és az egyöntetűséggel. Egy stílus, ahol a művészet, a kézművesség és a merészség egyesül. Paco Rabanne a ’Spirit of the time’ divatirányt egy egyedi színben tűntette fel. Sílusa kilóg a sorból, felkavar, de sohasem túlzó.

A Calendre 1969-es megjelenése óta Paco Rabanne vezető és innovatív illatai beleépültek a férfiak és nők mindennapjaiba. Ikonikus illatai visszatükrözik a vakmerő és modern életstílust; a Black XS és Black XS for Her parfümökkel rocksztárrá válhatsz; a 1 Million és Lady Million segítségével egy pillanat alatt a milliárdosnak érezheted magad; az Invictus - melyet 2013-ban dobtak piacra - pedig a győzelem mámorát testesíti meg.

2015-ben Paco Rabanne elérkezettnek látta, hogy új történetbe kezdjen. Mi van akkor, hogyha az az összes nő álma, hogy ő legyen AZ EGYETLEN? Az egyedüli, akit mindenki előtt kiválasztanak, az az egy, aki túlszárnyalja a közönséges halandókat a merészségével és sikerével? Útján a bizonyosság bizonytalansággá válik és a jelentéktelenség a múltba vész. Egyediségét annak köszönheti, hogy nem kellett a szépség és az intelligencia között választania, a dicsőség vele született.

Az Olympéával Paco Rabanne egy teljesen új fejezetet nyit. Rendkívül nőies és még mindig hű az innovatív értékekhez, melyeknek kihívósága a ’Spirit of the time’ divatstílust idézi, de Paco Rabanne a múltat és a modern gondolkodást ötvözi egy egyedi, és rendkívüli illatban, melynek senki nem tud ellenállni. Így Te lehetsz Kleopátra, a királynők királynője, minden győzelem úrnője, egy abszolút ikon. Minden hatalommal felruházva választhatod ki a hősödet az Olympus lépcsőfokairól.

ISTENI TALIZMÁN

A parfüm üvegét egy Rómából származó desginer, Marc Ange készítette. Minden egyes művének célja, hogy zavart keltsen a valóság és a képzelt világ között.

Az Olympéa egy merész kombináció, amelyben megtaláljuk ugyanezt a kétoldalúságot, a modern szépséggel kiegészítve. Ezúttal a design nem a dolgok kicsavartságára épül, de erős szimbolikát foglal magába. Egy bronzszerű fém koronába foglalt kör alakú üveg, ami visszaadja a szent talizmánok alakját és ezzel együtt isteni erejüket is. A korona vízszintes nézetben egy babérkoszorú látványát kelti, ha pedig függőlegesen nézzük, Niké görög istennő szárnyait idézi, aki a görög mitológiában a győzelmet megtestesítő istennő volt. Ebben a különleges deisgnban egyesülnek a klasszikus vonások és az Art Deco, az egyensúllyal és merészséggel.

A szimmetriája és geometriája a büszkeséget fejezik ki, de a méretarányok és az üveg alakja a gyengédséget és a nőiességet jelképezi.” - magyarázza Marc Ange.

Mintha egy ékszert érintenénk, amikor levesszük a tetejét, ezzel feltárva az üvegben rejlő esszenciát.

Az Olympéa karakterét az üvege adja; halvány rózsaszín, tiszta fehér és a rosé árnyalatokkal megjelenítve.

 
paco_rabanne_olympea_bts_2.jpg

 

ELLENÁLLÁSBÓL AZ EGYESÜLÉSBE

Az Olympéa egy egyedi illatélmény, amely a sós vanília érzékiségét keresztezi a friss virágok illatával. Egy igazi összhang. Friss keletiesség jellemzi, amelyben a zöld mandarin stimulálja az érzékeket. Mindez a gyömbérliliom és a vízben nevelt jázmin esszenciájával felfrissítve. Csábító, merész és teljesen természetes. Az érzéki és ragyogó vanília felerősítve a szantálkivonat és az ámbra esszenciájával szinte függőséget okoz. Paco Rabanne névjegye az erős illat és az egyedi összhang, ami ebben a parfümében is megmutatkozik.

Az illat megszületéséhez Paco Rabanne az IFF, Loc Dong, Anne Flipo és Dominique Ropion segítségét kérte. Ez volt a belépője Franciaországban Loc Dongnak, egy Vietnámi származású parfümésznek, aki már több éve New Yorkban munkálkodik. Több mint két évbe telt kifejleszteni ezt az érzéki és egyedi kettőséget, amit a parfüm testesít meg.

„A kiinduló ötlet nagyon gyorsan jött. A Paco Rabanne csapattal rögtön a vizes illatok után kezdtünk kutatni.” - mondja Loc. „Abban a Vietnámi régióban, ahol születtem, a sót úgy termelik ki, hogy elpárologtatják a tengervizet. Így hát gyorsan rájöttem, hogy a só a kiinduló pont, ez lesz a jelképe az Olympéa frissességének. A nőies és virágos megjelenés miatt, azt javasoltam, hogy dolgozzunk a speciális, vízben termesztett jázminnal. Ez a talaj nélküli fejlődés eltűnteti a föld illatát és kiemeli a többi illatanyag eszenciáját. Amikor a saját illataimat alkotom, szeretek játszani az ellentétekkel, mint a ying és a yang. Ahhoz hogy ellensúlyozni tudjuk ezt a frissességet, egy telített, nagyon érzéki és átölelő vanília illatot párosítottunk hozzá.”

 

EGY FRISS ORIENTÁLIS, ÚJ ILLATÉLMÉNY

Fejjegy: A friss keleties illat az érzéki sós vanília akkorddal indul, mely szexi és isteni.

Szívjegy: A kirobbanóan friss zöld mandarin feltárja a virágos acquatikus jegyeket és a kristálytiszta vízi jázmin illatát.

Alapjegy: Végül a gyönyörű befejezést a krémes kasmírfa adja, melyet megkoronáz az ámbra illata, így alkotva meg egy eredeti illatot. 

TERMÉKSKÁLA ÉS ÁRAK

Olympéa Eau de Parfum 30ml – 15.500Ft

Olympéa Eau de Parfum 50ml – 21.500Ft

Olympéa Eau de Parfum 80ml – 27.900Ft

Olympéa Shower Gel 200ml – 8.300Ft

Olympéa Body Lotion 200ml – 8.300Ft

Olympéa Deo Spray 150ml – 8.300Ft

 

paco_rabanne_olympea_eau_de_parfum_with_columns.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://smizedivat.blog.hu/api/trackback/id/tr77709110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.