Exkluzív interjúm Olivier Rousteing-el a Balmain tervezőjével

Exkluzív interjúm Olivier Rousteing-el a Balmain tervezőjével

2015. november 03. - SMIZEDIVAT by Chaby

interju-magyar-smizedivat-hmbalmain-olivier.jpeg

Egy nagyszerű hírt szeretnék megosztani veletek. A világhírű Balmain x H&M kollekció megjelenése előtt egy egyedülálló lehetőséget kaptam, hogy 3-3 kérdést tegyek fel Olivier Rousteing-nek a Balmain tervezőjének illetve Ann-Sofie Johansson-nak a Head of Design H&M kreatív vezetőjének. Az exkluzív interjúban izgalmas részleteket tudhattok meg a férfi-kollekcióról és az együttműködésről. Annyira örülök neki, mert Magyarországról csupán egy újságíró és én, mint blogger kaptam ilyen lehetőséget.

 

Három kérdés Olivier Rousteing-nek

1, Milyen férfiaknak készül a Balmain x H&M kollekció? ( Képzelj magad elé egy férfit aki a Balmain x H&M kollekciót viseli és meséld el pár szóban hol él, mit csinál, merre jár)

Annyira izgatott vagyok a Balmain x H&M férfikollekció miatt, mivel a férfiruha-tervezés igazán közel áll hozzám. Ez a mód, ahogy én szeretek öltözködni és ahogy szeretem látni ahogy a barátaim viselik az ikonikus öltözeteimet. Ez arról szól, hogy mennyit fejlődtem mind emberként , mind tervezőként és hogy a férfiviselet milyen sokat változott az elmúlt öt évben. Amikor én kreatív igazgatóként kezdtem dolgozni a Balmain-nál, a ruhaterveim sokkal óvatosabbak voltak, de szezonról-szezonra a férfiak egyre magabiztosabbak és bátrabbak lettek ahogy viselték a ruháimat. Azt kívánták tőlünk, hogy legyünk ugyanolyan merészek ahogy azt a női kollekciókban is látták, így váltak mára a mi férfi viseleteink ilyen karakteressé. Amikor arra gondolok, hogy egy férfi viseli a Balmain x H&M kollekciót, akkor elsősorban az attitűdjére gondolok és arra, hogy nem fél megmutatni magát a világnak.  A Balmain x H&M férfi lehet bárki, bárhol - ami igazából számít a magabiztossága és a kisugárzása. Már alig várom, hogy a kollekcióm a boltokba kerüljön és láthassam hogy az emberek szerte a világon hogyan viselik.

2, Milyen izgalmas anyagokat, részleteket láthatunk a férfikollekcióban ? Számíthatunk az ikonikus Balmain hímzésekre?

Tudnod kell, hogy ha együttműködsz a H&M-el, akkor abban nem lehet kompromisszum. Ugyanolyan részletgazdagnak, egyedinek és aprólékosnak kell lennie, mint amit a Balmain-tól várnánk. Imádom például a fekete blézeren található bonyolult zsinórdíszítéseket. Ez egy rendkívül különleges darab, valóban gyönyörű és fenséges ,csakúgy mint a kézzel hímzett fémszálas minták a bőrdzsekin. Minden egyes részlet fontos számomra, úgy mint a cipzár a bőrdzsekin vagy a gombok a pulóverek válltömésein. A kollekcióm minden egyes darabja igazi Balmain DNS.

 Amikor kreatív igazgatóként kezdtem dolgozni a Balmain-nál, a férfiruha-terveim sokkal óvatosabbak voltak,de szezonról-szezonra a férfiak egyre magabiztosabbak és bátrabbak lettek - mondta OLIVIER 

3, Divatfanatikus bloggerként szeretem keverni az elegáns darabokat sportos kiegészítőkkel és egy csipetnyit megfűszerezni a dandy úriember stílussal.Ha választanod kellene nekem valamit a kollekciódból, mi lenne az?

Ez a kollekció tökéletes számodra ! Imádom, hogy a Balmain férfi olyan sokoldalú és mindez látható a Balmain x H&M kollekcióban is. Magába foglalja a hip-hop táncos céltudatosságát, az előadóművész attitűdjét a színpadon, a modern úriember eleganciáját és a sportoló hős utcai öltözetét. Olyan sok darab állna jól neked, hogy az egész kollekciót be kellene szerezned. Kezdhetnénk az impozáns kabáttal , mely egy csodálatos férfias sziluettet ad viselőjének. Mindezzel a bársony zakó áll kontasztban, amely magán viseli a Balmain stílusjegyét és mely elengedhetetlen egy modern dandy úriember számára. Alatta hordhatsz valami egyszerűt mint például a hosszúujjú pamut pólót, mely egy másfajta kinézetet ad a zakónak  és kombináld egy fekete oldalzsebes nadrággal. Kapj fel egy sportcipőt és egy sapkát , és ne feledkezz meg a hátizsákról sem, így lesz teljes a Balmain x H&M megjelenésed.

 hm-11-gq-09sep15_b_1083x658.jpg

Három kérdés Ann-Sofie Johansson-nak

1, Milyen szempontokat tartottatok szem előtt az együttműködés során?

Minden designer együttműködésnél szeretnénk megragadni a márka igazi lényegét. A tervezők számára teljes kreatív szabadságot adunk a kollekció megtervezésénél és a mi dolgunk a minta-darabok elkészítése mielőtt a ruhák a gyártósorra kerülnének. Amikor megegyeztünk a Balmain-nal, tudtuk, hogy szeretnénk hozzájárulni a Balmain érzéshez és nemcsak az emblematikus részleteknél de az anyagoknál és az erőteljes sziluetteknél is. Mindenki keményen dolgozott az együttműködés során és Olivier minden darabot magáénak érzett. Mindezek végén nagyszerű volt látni a kemény munka gyümölcsét.

 

2,Ha három ikonikus darabot kellene választani, melyek lennének azok?

A nagyszerű az, hogy a kollekció minden egyes darabja hihetetlenül erős. Nehéz hármat kiválasztani, de ha muszáj lenne a fehér blézert választanám a fekete gallérral, mert ezt a darabot viselte Olivier amikor bejelentette az együttműködést a Billboard Music Awards-on. Aztán a fekete fehér cikk-cakk mintás pulóvert mert igazán merész és karakteres, a téli szezon  figyelemfelkeltő darabja. Végül egy kiegészítő: csizma fém orral. Ezek mind azt mutatják, hogy a férfiviselet milyen kalandos utazáson ment át a közelmúltban. De igazából minden más darabot megemlíthetnék melyekre ugyanúgy büszkék vagyunk.

 

3, Milyen fantázianevet adnál a kollekciónak?

Nincs szükségünk fantázianévre, mivel már van egy : #HMBalmaination. November 5-én figyelni fogjuk a hashtaget így mi láthatjuk ha valaki vásárol egy üzletben szerte a világon.

 

Köszönöm a fantasztikus interjú lehetőséget a H&M-nek!
Chaby

 

További exkluzív fotók a ruhákról az előző CIKKemben

Ha tetszett a bejegyzés követhettek  FACEBOOKon |  INSTAGRAMon|

6105_lb_204_nw8k7g.jpg

3444-1.jpg

balmain-banpic-1-700x450.jpg

balmain-hm-mens-collection-pictures-001-800x1132.jpg

hm_balmain_balmaination-lookbook-mens2.jpg

hm_balmain_balmaination-lookbook-mens3.jpg

mens-lookbook-balmain-and-hm.jpg

mtmznzi2odqwodg2otcwmzc4.jpg

balmain_x_hm_menswear-full-collection-runway-catwalk-formen-nagy1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://smizedivat.blog.hu/api/trackback/id/tr48044460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.