Hogyan dekoráljuk otthonunkat mély színekkel

Hogyan dekoráljuk otthonunkat mély színekkel

2019. október 29. - SMIZEDIVAT by Chaby

Mi is az a dark romantic stílus?  Ennek a stílusnak sok rajongója van, melyet elsősorban olyan filmekben szerethettünk meg, melyeket Tim Burton rendezett. Ha körül akarnánk írni, akkor ez valami olyasmi, amely borongós délutánokat idéz bennünk, a füstölő illata száll fel a félhomályos szobában, nagy nehéz , bársonyfüggönyök takarják az ablakokat, vastag takarók vannak a kanapéra dobva, a helyiséget valami különös titokzatosság lengi körül. Ebben a különleges atmoszférában a színek mélyek és határozottak, a feketétől elkezdve a padlizsán lilán keresztül a méregzöldig. A falakon olyan hangulatos műalkotások láthatóak, melyek mély gondolatokat ébresztenek bennünk. Az ilyen terekben az érzéki egyszerűség a fényűzéssel van vegyítve, viszont a lágy finomságok egyaránt megtalálhatók itt.

Az idei trendek abszolút a mély, markáns színekről szólnak, melyeket a dark romantic stílus ihletett, viszont a designerek csupán 1-1 tónust, textúrát, anyagot csempésztek át a modern, 21. századi enteriőrökbe. Érdemes egy helyiségben fókuszpontot kialakítani, amely már a belépéskor odavonzza tekintetünket. Ez lehet egy jól megválasztott, karakteres szín a falon meghatározva ezzel a szoba stílusát.

005_2.png

 Talán meg sem fordult volna korábban a fejemben, hogy akár egyetlen falat is sötétre fessek a lakásomban, de a látott inspirációk alapján bizony komolyan eljátszottam a gondolattal, hogy bevállaljak egy hasonló enteriőrt. Imádom, ahogy a sötét falak szoborként emelik ki az előtte elhelyezett bútorokat, mintha lebegnének a térben. Ne féljünk attól, hogy a sötét színek sötétté teszik a szobát, csupán okosan kell elhelyezni azokat. Ha kevés természetes fény áramlik a szobába, akkor az ablakkal szemben valami világos, vagy fehér falszínt érdemes használni, ami visszaveri a fényt, és a fókuszfalunkat egy oldalsó falon helyezzük el.

Ahogy a divatban, úgy a lakberendezésben is igaz, hogy mindezt a saját egyéni stílusunkra kell formálnunk, hogy ne csak egy trend legyen a végeredmény, hanem egy olyan otthon, melyben kellemesen érezzük magunkat.

 A példa kedvéért összeállítottam két határozott és domináns színt, melyek a kedvenceim ebben a szezonban.

 Sötétzöld

01_5.png

Tippem:

- Ha kicsi a szoba, akkor válasszatok ki egy falat és csak azt fessétek le sötétebb árnyalatra, így mélységet kölcsönözhettek az enteriőrnek.

- Válasszatok világos színű kiegészítőket, bútorokat így kiegyensúlyozott hatást érhettek el.

- A Poli-Farbe Platinum Decor termékei között találtok bársonyos textúrájú festékeket is, ily módon még különlegesebbé, gazdagabbá tehetitek a szoba hangulatát.

002_polifarbe_zold_sotet_szinek_kanape_lakberendezes_rattan_szek.png

004_2.png

 

Sötétszürke

001_2.png

 

Tippem:

- Nagy belmagasságú helyiségben akár a plafont is festhetitek fehér helyett például egy sötét mély, kékesszürke árnyalatra, ezáltal optikailag kicsit szűkíthetitek a teret. A Poli-Farbe Platinum Decor színes beltéri falfesték kék pázsitviola (D70K) színe jó választás lehet erre.

- Semleges szürke árnyalatú bútorok, kiegészítők mellé érdemes akár mák (D60M) vagy padlizsán (D60P) színűre festeni a falat. De kiemelhetünk funkciókat is a Poli-Farbe Platinum Decor festékekkel, így, akár könnyedén a média rész vagy az ebédlő hangulatát is megváltoztathatjuk.

002_polifarbe_mak_szin_szurke_homedecor_nappali.png

004_3.png

003_3.png

008_1.png

Remélem, sikerült néhány inspirációt adnom otthonotok dekorálásához, és annyira feltöltődtetek új ötletekkel, ahogy én. :)

A bejegyzés támogatója: Poli-Farbe Kft.

Képek: Poli-Farbe , Pinterest  

 

Üdv,

chaby2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://smizedivat.blog.hu/api/trackback/id/tr2915226292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.