STREET FASHION BUDAPEST - A KONFERENCIA

STREET FASHION BUDAPEST - A KONFERENCIA

2011. október 05. - SMIZEDIVAT by Chaby

Dél körül értünk a Kiscelli Múzeumba mely az esemény helyszínéül szolgált. Nagyon kíváncsi voltam a programokra, mivel kishazánkban még nem volt példa ilyen nagyszabású divatösszefogásra.



Fél1kor kezdődött Simonovics Ildi előadása, aki nemcsak a konferencia megálmodója volt, hanem maga a street fashion budapest szülőanyja. Beszámolt a honlap fejlődéséről, és az eddigi projektekről . (SFB 2010 arcok, Follow Me street style divatbemutató I, II.)
A honlapra feltöltött képek közül 2010-ben kiválasztották a tíz legkreatívabb résztvevőt. Ők lettek az SFB 2010 arcai. Most az előadás részeként az ő ruhatárukon keresztül végzett Ildi egy kis elemzést az öltözködési szokásokról. Erről statisztika is készült, illetve a ruhatárolásról is láthattunk fotókat a kivetítőn. Mint az egyik nyertes az én gardróbomban is végeztünk egy röpke számolást, amiből kiderült, hogy ruhák tekintetében én is túlfogyasztó vagyok. „Mégis a ruha teszi az embert…?! Négyszemközt az SFB 2010 arcaival” című előadás volt az első olyan tudományos vizsgálódás, mely előrelépés annak érdekében, hogy elismerjék a divatot, mint a kultúra részét, amely igenis egy figyelemreméltó művészeti ág. Ildi az előadás alatt sokszor hangsúlyozta, hogy nem pénz kérdés az egyedi öltözködés és nem mindenki stílusos, aki divatos.




SFB 2010 arcai



Diagram a különböző ruhadarabok mennyiségéről



Ezt követően a konferencia sztárvendége Yvan Rodic street style fotós és a híres FACEHUNTER divatblog alapítójának előadása következett.
Beszámolt kezdeti sikereiről és arról, hogy 2006-ban egy egyszerű kompakt fényképezőgéppel hogyan sikerült a nemzetközileg elismert és népszerű divatblogok közé kerülnie. Elárulta, ha valaki a blogolásból akar meggazdagodni az ne kezdje el.




Közös fotó Yvan Rodic-al


 Kerekasztal beszélgetés BUDAPEST, DIVATVÁROS? címmel
Igor Deseatnikov(Joy), Harmath Hedvig (Mome), Halasi Rita (Ponton Design7), Zanin Éva(divatkritikus), Szűcs Péter (Marie Claire), Séllei Lilla (hg.hu), Tóth András (use), Maróy Krisztina (Glamour), Szinte Loránd (Fashion Awards Hungary)


A falakon Miss KK montázsai voltak 


OUTFIT:

bézs zakó: NEXT
ing: VINTAGE
nadrág: ZARA
zokni, cipő: H&M
táska: GAS







A bejegyzés trackback címe:

https://smizedivat.blog.hu/api/trackback/id/tr946800121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.