EXKLUZÍV INTERJÚM A KENZO TERVEZŐIVEL

EXKLUZÍV INTERJÚM A KENZO TERVEZŐIVEL

2016. október 22. - SMIZEDIVAT by Chaby

kenzoxhm-_kenzo-x-hm-_interview-exclusive-interju-kenzo-carol-lim-humberto-leon-smizedivat-chaby-divattervezo-_1.jpg

Egy nagyszerű hírt szeretnék megosztani veletek. A világhírű KENZO x H&M kollekció megjelenése előtt egy egyedülálló lehetőséget kaptam, hogy 3-3 kérdést tegyek fel Carol Lim-nek és Humberto Leon-nak a Kenzo tervezőinek, illetve Ann-Sofie Johansson-nak a Head of Design H&M kreatív vezetőjének. Az exkluzív interjúban izgalmas részleteket tudhattok meg a kollekcióról és az együttműködésről. Annyira örülök neki, hogy Magyarországról bloggerként egyedül én kaphattam ezt a megtisztelő lehetőséget.

Hogyan is lehet viselni az utcán a KENZOxH&M kollekció színes darabjait?
Íme az első outfitem, amit a kollekció darabjaiból válogattam.
ITT  tudjátok megnézni 

hmprod.jpg

Carol Lim and Humberto Leon- A KENZO márka kreatív tervezői

1- Nem hittem a fülemnek, amikor meghallottam, hogy a következő dizájner együttműködés partnere a kedvenc márkám a Kenzo lesz. Mindig is kíváncsi voltam, hogy egy dizájner márka miért kollaborál a H&M-mel ?

Humberto Leon: A KENZO x H&M olyan mint egy háromdimenziós beszélgetés közöttünk és a márka alapítója, Kenzo Takada között. Mi még soha nem játszottunk a Kenzo archívumával, amióta kreatív igazgatók lettünk, és arra gondoltunk ,hogy ez egy tökéletes alkalom elmondani a márka történetét az új generációnak. Imádunk együttműködni más márkákkal és mindig is így tettük amióta megalapítottuk az Opening Ceremony-t. Nagyon izgatottak voltunk, amikor a H&M megkeresett minket és alig várjuk, hogy megoszthassuk a kollekciót minél több emberrel a világon.

 

2- Várható valami új dizájn az ikonikus Kenzo motívumok mellett a kollekcióban ?

Carol Lim: Minden egyes darab a kollekcióban egy új design, legyen szó akár egy felfrissített darabról az archívumunkból vagy egy feltűnő minta Mr. Takada világából vegyítve a sajátunkkal. Igazán mókás volt kutatni a régi kollekciók között és csodálatos volt látni, hogy mennyire modernek a Kenzo tervei még a mai napig. Fogtunk néhány mintát és fazont és ezeket szerettük volna felfrissíteni és keverni a mi saját mintáinkkal és terveinkkel. Ez azt jelenti, hogy ha bárki vásárol egy darabot a KENZOxH&M kollekcióból, akkor egy olyan igazi különlegességet birtokolhat, amely nem lesz elérhető sehol máshol.

 

3- A kollekcióban láttam néhány játékos, többféleképpen viselhető, kifordítható, lecipzározható dzsekit, pulóvert. Miért döntöttetek az ilyen praktikus megoldások mellett ?

HL: Hisszük, hogy a divat játékos és szórkoztató. Remek dolog, amikor az emberek kísérletezhetnek külsejükkel , különösképp amikor az egyes ruhadarabok kifordíthatóak és így többféleképpen lehet viselni őket. Imádjuk a kifordítható uniszex kimonó kabátot és a kifordítható hosszúkabátot lecipzározható panellel, mely mindkét oldala más mintát rejt. Sokat foglalkoztunk a részletekkel, mint például a tigrisfejjel a cipzárokon vagy a női kollekcióban az antikolt apró virágos gombokkal.

 6106_lb_102_srgb_300dpi.jpg

Ann-Sofie Johansson -  Head of Design H&M kreatív vezetője

1-Mi alapján kerül kiválasztásra a soron következő dizájner kollaboráció résztvevője? Miért döntöttetek a Kenzo mellett ebben az évben?

Annyira izgatottak voltunk, hogy a KENZO beleegyezett a következő dizájner együttműködésünkbe. Régóta beszéltünk erről a Kenzo-val és ez az év tökéletes időpontnak tűnt mindkettőnk számára. Amióta Carol és Humberto kreatív tervezők lettek a Kenzo-nál a divatvilág hangulatfelelőseivé váltak akik becsempészik a gardróbokba a színeket, a mintákat, az örömteli vidámságot.  Ők megértették a street fashion lényegét és mi pedig nagyon izgatottak lettünk , amikor a KENZO X H&M kollekció megalkotásához első alkalommal használták a Kenzo márka archívumát inspirációnak. Ez egy rendkívül speciális kollekció, mely magában hordozza a múltat és a jövőt.

 

2-Milyen minőségi elvárosoknak kell megfelelni a ruháknak a gyártás során?

Mi a H&M-nél szeretjük a kihívásokat - és bizony, néha adódik belőlük pár! Mindig nagyban gondolkodunk és mindig valami kimagaslót akarunk alkotni. Ez látható a teljes Kenzo x H&m kollekcióban, úgy, mint a kézműves technikával készült szalagruha, vagy a különlegesen hangsúlyozott részletek. Ilyen a tigrisfej a cipzárokon vagy a cikk-cakk napszemüvegkeret és a zokni-csizma sarka. A legnagyobb kihívást tűzzük ki magunknak minden egyes dizájner kollaboráció kapcsán és boldogok vagyunk, amikor azt érezzük, sikerült megugrani a lécet.

 

3- Milyen a Kenzo x H&M férfi ideál?

Amint te meglátod a kollekciót azonnal mosolyt csal az arcodra. Carol és Humberto ezzel a kollekcióval engedélyt ad nekünk, hogy kipróbáljunk valami újat. Teljesen rendben van , hogy a színek és a minták ütik egymást és egy vidám ,merész külsőt kölcsönöznek nekünk. Ha akarod, viselj csupán egyetlen egy merész színű printelt darabot magadon mielőtt a következő szintre lépnél, hiszen akitől ez stílusidegen, annak valóban érdemes kis lépésekkel kezdenie. Ha viszont úgy döntesz, hogy teljes Kenzo x H&M outfitet viselsz, akkor mi biztosak vagyunk benne, hogy mindenkit felvidítasz magad körül!

A teljes angol verziót pedig ITT tudjátok elolvasni

  Ha tetszett a bejegyzés követhettek  FACEBOOKon |  INSTAGRAMon| 

6106_lb_220_srgb_300dpi.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://smizedivat.blog.hu/api/trackback/id/tr4311829515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.