Marie Claire Fashion Days 2014

Marie Claire Fashion Days 2014

2014. november 16. - SMIZEDIVAT by Chaby

Idén is hatalmas sikerrel zárult a legnívósabb hazai divathétvége, a Marie Claire Fashion Days, ahol a három nap alatt a legtehetségesebb ifjú magyar divattervezők összeállításai kapták a főszerepet. A hazai tervezőkön túl a párizsi divatiskolák növendékei is feltűntek, valamint az év fiatal divattervezője pályázat nyerteseit is kihirdették.

Marie-Claire-Fashion-Days-2014(1)(680x480).png

Tomcsanyi Dori

Kislányos báj, retro életérzés mely körüllengte a kollekciót. Tomcsanyi Dori nyomott mintás retro hangulatú kollekciója tökéletesen előre vetítette 2015 nyarát . A pasztell színek közül a barack, a mandarin, az eper és a meleg szürke árnyalatát láthattuk, melyek idilli-kohéziót alkottak . A midiszoknya, a shortok és a kis kabátok nagyszerű viseletek nyár esti partikra.

Hogy-miert-gyere-ma-is-a-Marie-Claire-Fashion-Daysre-Elysian(680x480).png

Elysian

Az ámulatba ejtő ruhaköltemények egy kis időre az olvasót a vadregényes mesék világába repítette. Tökéletes zene választás,a tervezőtől megszokott légies anyagok és ultarnőies elegancia. A narancssárga bőrtáskák igazi must have darabok a tavaszi/nyári szezonra.

Hogy-miert-gyere-ma-is-a-Marie-Claire-Fashion-Daysre-Konsanszky(680x480).png

Konsanszky

Igazán progresszív kollekciót láthattunk, melyhez innovatív styling és újfajta látásmód társult. A fejkendők modernkori Jancsi és Juliskát jutatták eszünkbe, de természetesen olyan hölgyeknek készült akik nem ijednek meg saját árnyékuktól.  A feminin és a maszkulin darabok mixelése, az erőteljes fekete-fehér színkombináció és a rétegek keltették életre az ideális nő vízióját.

Hogy-miert-gyere-ma-is-a-Marie-Claire-Fashion-Daysre-Sarman(680x480).png

Nora Sarman

Ismét egy káprázatos kollekciót láthattunk Nóritól, melyben az ultra nőies sziluettek, a fátyolos lágy esésű matériák csipkével kiegészítve a mesebeli nőalakját idézték. A pasztell színek kislányos báját az erotikus áttetsző csipkék és a mellet takaró kagyló formák ellensúlyozták. A csipke ing, fodros szoknyával akár az utcai viseletek közé is jól illik egy színes tornacipővel vagy egy drámai bakanccsal.

Marie-Claire-Fashion-Days-2014-Nubu-nude(680x480).png

Nude by NUBU

Kényelmes,puha anyagok,egymást ölelő rétegek,harmónikus színpárosítások jellemezték a NUBU kollekcióját.A tervezők mindig remekül megtalálják az egyensúlyt hogy az egymásra pakolt rétegek ne eltakarják, hanem kiemeljék viselőjük alakját.Ruhatáruk elsősorban a városi nő mindennapjait szolgálja ki, úgy mint funkcionalitás, kényelem és praktikusság.A női öltözetek összeállítását oly tökéletesen létrehozó márka ,mégis hagyhatott némi űrt bennünk a férfi viseletek megalkotásánál,hiszen hiányoztak az egyedi rétegmegoldások.

Fotók: MarieClaire

A bejegyzés trackback címe:

https://smizedivat.blog.hu/api/trackback/id/tr606905161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.