XIMON LEE A H&M DESIGN AWARD GYŐZTESE, MINT ELSŐ FÉRFIRUHA-TERVEZŐ

XIMON LEE A H&M DESIGN AWARD GYŐZTESE, MINT ELSŐ FÉRFIRUHA-TERVEZŐ

2015. január 28. - SMIZEDIVAT by Chaby

ximan_hm_awards_2015.png

A 2015-ös H&M Design Award nyertese a 24 éves Ximon Lee, a new york-i Parsons iskola végzős hallgatója lett. Férfiruha-tervezőként ő az első, akit kitüntettek a díjjal, és a Stockholm Fashion Week-en mutathatta be nyertes kollekcióját. A divatbemutató mellé Ximon egy 50,000 € értékű díjat is nyert, valamint esélyt kapott rá, hogy kollekciójának darabjait idén ősszel a H&M üzletekben és webáruházakban eladható termékekké fejlessze.

Az eredetileg hong kong-i, jelenleg New York-ban élő Ximont egy nemzetközi zsűri választotta ki Londonban. Innovatív kollekciója organikus és szintetikus textúrák rétegeléseit tartalmazza, melyek olyan anyagokat is magukban foglalnak, mint a műanyag és a karton, hogy a testtől elálló, eltúlzott formákat kreálhasson belőlük. Az új sziluettek még mindig felismerhető ruhadarabokból állnak, ám szabás és fazon tekintetében előbbre viszik a férfi ruházatot. A kulcsfontosságú inspirációt a Leningrád gyermekei című filmből vette Ximon, aki még Oroszországba is elutazott, hogy a kollekcióhoz saját személyes inspirációt szerezzen.

"Ximon kortárs, ám költői hangulatú kollekciója teljesen lebilincselte a zsűrit a textíliák iránt tanúsított hozzáállásával és a részletek iránti hihetetlen figyelmességével "– mondta Ann-Sofie Johansson, a H&M New Development osztályának vezető tervezője.

 

 

" Szerintem ő egy különlegesen tehetséges tervező" – mondta Luella Bartley, a Marc by Marc Jacobs tervezői igazgatója, zsűritag. –Minden követelménynek megfelelt: szép kutatási eredménnyel állt elő, a textíliák fejlesztése nagyon ügyes volt, és jól megtervezte a termékeket.

"Nagyon utcai, nagyon művészet-inspirálta, nagyon építészeti, nagyon individualista, ugyanakkor elérhető is a kollekció, mivel a tervező minden alkotása mögött látható a történet és a történelem . Nagyon ígéretes fiatalember. Mindannyian éreztük és egyöntetűen felismertük, hogy ő a győztes. "– mondta Tommy Ton. 

" Nagyon meglepődtem, amikor kihirdették a győztest . A H&M Design Award nagyon sokat jelent számomra, és kezdő tervezőként el sem tudom képzelni, hogyan kezdhetném meg nélküle a saját márkámat. A kollekciómat eredetileg férfiak számára terveztem, de izgatottan várom, hogy viszontlássam a darabokat nőkön is."– mondta Ximon Lee. 

 2015-hm-design-_award_-winner-nyertese_-ximon-lee_6_d.jpg

Az idei zsűri tagjai voltak: Luella Bartley, a Marc by Marc Jacobs tervezői igazgatója | Lucinda Chambers, a brit Vogue magazin divatrovatának szerkesztője | Paula Goldstein di Principe, kreatív igazgatója | Tommy Ton, fotóriporter | Angelo Flaccavento, szabadúszó divatkritikus | Justin O’Shea, a MyTheresa.com beszerzési igazgatója | Lily Allen, énekes-dalszerző | Ann-Sofie Johansson vezető tervező, New Development, H&M | Margareta van den Bosch, a H&M kreatív tanácsadója

2015-hm-design-_award_-winner-nyertese_-ximon-lee.jpg

2015-hm-design-_award_-winner-nyertese_-ximon-lee_1_.jpg

2015-hm-design-_award_-winner-nyertese_-ximon-lee_2_.jpg

2015-hm-design-_award_-winner-nyertese_-ximon-lee_3_.jpg

2015-hm-design-_award_-winner-nyertese_-ximon-lee_4_.jpg

2015-hm-design-_award_-winner-nyertese_-ximon-lee_5_.jpg

2015-hm-design-_award_-winner-nyertese_-ximon-lee_6_.jpg

2015-hm-design-_award_-winner-nyertese_-ximon-lee_6_r.jpg

 

2015-hm-design-_award_-winner-nyertese_-ximon-lee_7_r.jpg

 

2015-hm-design-_award_-winner-nyertese_-ximon-lee_8_r.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://smizedivat.blog.hu/api/trackback/id/tr297116355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.